jumilo.dk

Vores hunde og os

Det nye JUMILO

Niska med sine 3 dejlige hvalpe - sommeren 22

Efter nogle års pause er vi igen gået igang med at genopbygge vores lille opdræt af sunde og glade hvalpe. 

Meget har ændret sig siden JUMILO startede. Vi er gået fra at være den typiske kernefamilie med 2 mindre børn, bosat lidt udenfor Kolding - til at være en lidt alternativ familie med 2 store døtre, bosat lidt nord for Svenborg. Det ændrer selvfølgelig ikke på vores tilgang til hunde og det at have hvalpe, det er stadig noget vi som familie samles om.

Begge vores to døtre har nu fået deres egne hunde, som nu også er en del af det nye JUMILO. Det er dog ikke små selskabshunde de har valgt - men en Golden Retriever og en Old Englich Bulldog.

Se meget mere om hvad I kan forvente når I vil købe hvalp hos os - klik videre i menuen til venstre under "KØB AF HVALP" 

JUMILO

Bex holder øje med verdenen fra hovedtrappen

Vi er en lille familie på 4

- René & Lotte og vores døtre Julie og Milla.

  Vi bor på landet lidt nord for smukke Svenborg på Fyn - med plads til os alle 4 og et skønt liv med hunde og glæden ved naturen.

Vi har stort set altid haft hund/hunde - og Lottes morgengave ved vores bryllup i 2000 var vores første Lhasa Apso. Kærligheden til denne søde race har varet ved lige siden. Dertil er kommet andre racer - vi havde feks i en årrække Grand Danois, hvilket var en livslang drøm at få opfyldt.

I vores lille hobbyopdræt startede vi med at tage udgangspunkt i racen Lhasa Apso, som vi især har blandet med Papillon. I vinteren 2021 valgte vi en sød Chihuahua som far til Malous hvalpe. Det har givet nogen fantastisk dejlige hvalpe - rolige, men kvikke/legesyge. 

Vi vil med tiden fortsætte med de små blandingshunde. Det er vores oplevelse at det giver sunde og robuste hvalpe. Vi vil dog også have rene kuld, da vi langsomt ønsker at udvide vores egen lille flok.

Vi vælger meget bevidst de racer vi blander; både ifht størrelse, pels, udseende, om der er racetypiske skavanker (feks har Shih Tzu'en ofte problemer med sine tårekanaler) og selvfølgelig har vi meget fokus på både den fysiske og mentale sundhed.  

Som noget helt nyt er vores familie vokset med 2 større hunde - vores døtre har nemlig valgt en OEB og en Golden i stedet for de mindre selskabshunde. Begge hunde er nu en del af JUMILO.

Niska,som er en skøn Old English Bulldog på 3 år, fik 3 dejlige hvalpe i forsommeren 2022. Far var en smuk Boxer, et valg vi virkelig er glade for.

Karla  er vores yngste datters Golden Retriever. Blid, kvik og meget meget lydig. Hun er glad for legetøj og at være udendørs s¨meget somoverhovedet muligt. Karla fik i 2022 2 skønne hvalpe - rene Golden Retriever hvalpe.

Malou er vores søde, skønne Lhasa Apso på 4 år. Hun er direkte efterkommer af Bailey som var vores første Lhasa der fik hvalpe. Malou er en meget lille Lhasa på ca 4 kg.

Alberte er vores ældste hund på 10 år, hun er lidt skør 🙂😀 og virkelig en sjov hund. Alberte var en fantastisk mor, da hun havde hvalpe - og hun elsker at være sammen med de andres hvalpe nu hvor hun selv er blevet for gammel til at skulle have flere. 

Vores hundeopdræt er et såkaldt "stue/køkken-opdræt" - hviket for os betyder at alle hvalpe indgår i vores familie og i hundeflokken, som om de var vores egne. At få lov til at være med til en fødsel, at følge hvalpene og at finde deres familier er alt sammen noget der skaber glæde og livskvalitet for os.

Hvalpene får en masse oplevelser med herfra - og denne prægning kan være afgørende i forhold til at vi sender en god familiehund videre ud til en ny familie .

Der er som udgangspunkt nogen hjemme hver dag-hele dagen, dog træner vi også hvalpene i at være "alene" hjemme, uden mennesker, i slutningen af perioden hos os.

Vi savner selvfølgelig hvalpene når de er flyttet, men er dejligt stolte af forhåbentligt at have været med til at gøre en forskel for andre hundeglade familier.

Vi har valgt at sige at hvalpene som udgangspunkt bliver hos os til de er 8 uger - lovmæssigt er det det tidligste man sender hvalpe ud i verden. Det er vores oplevelse at prægningsfacen da er godt på vej. Men skulle en hvalp have brug for længere tid med sin mor - uanset årsag - så er det noget vi tager en snak med hvalpens nye familie om. 

Hvis man har ønsker ifht at tilpasse afhentning af sin hvalp så hjælper vi selvfølgelig gerne med at få det til at passe bedst muligt.

Spørg endelig

Vi hjælper gerne ifht råd, vejledning og hjælp - også ifht pelspleje og feriepasning.

Karla - Golden Retriever
Karla - Golden Retriever
Niska - Old English Bulldog
Niska - Old English Bulldog
Alberte - Shih Tzu
Alberte - Shih Tzu
Meget nysgerrig, fjollet og elsker at være med hvor der sker noget. Vi håber at få en Shih Tzu mere på et tidspunkt, bla fordi Alberte ikke skal have flere hvalpe.
Min dejlige Alba
Min dejlige Alba
Malou
Malou
Bailey
Bailey
Bailey - vores første smukke Lhasa Apso til at få hvalpe. Et rent lykketræf.

Skriv gerne til os her på siden, hvis der er noget du/I vil spørge om!

Med venlig hilsen

René og Lotte

Vibeke Asmussen 26.12.2016 18:31

Vi har i længere tid fulgt jeres dejlige hvalpe på siden her. En hund ville hos os skulle være alene i op til 8 timer 3-4 gange/uge- hvad mener I?
Glædelig jul

Rene 26.12.2016 21:09

Hej Vibeke og familie - og Glædelig jul
Tak for ros - vi er også helt skøre med de små
Med træning, kærlighed og viden kan I sagtens have hund på de betingelser

Sandra Jørgensen 28.07.2015 20:18

Kære René og Lotte

Hvor er det nogle søde hunde I har 😊
Jeg vil gerne høre, om I har planer om flere blandingshvalpe (Shih Tzu)?

Mvh Sandra

Sandra 28.07.2015 21:56

Tusind tak for jeres hurtige svar 😊 Kan man blive skrevet på venteliste, så man kan komme og se dem, når de er født?

Nikoline 08.04.2014 09:14

Hej! skønne hunde I har jer :) De hvalpe I har til salg, hvor store bliver de cirka? Har I nogle billeder af en voksenhund i den race?

René 09.04.2014 14:58

Hej,
Tak for rosen. Dejligt!
Tilbagemeldinger fra hvalpenes familier siger mellem ca. 4-5 kg. Husk det er blandinger:) Se evt. billeder i mappen "Billedhilsner"

Nyeste kommentarer

26.12 | 21:09

Hej Vibeke og familie - og Glædelig jul Tak for ros - vi er også helt skør...

26.12 | 18:31

Vi har i længere tid fulgt jeres dejlige hvalpe på siden her. En hund vill...

06.08 | 12:25

Vil bestemt ikke afvise at den badning bliver aktuel igen - har lige haft et k...

05.08 | 13:12

Jeg kunne godt tænke mig en Lhasa blanding. Men får I lhasa/shih tzu bla...